Social

#instalare #tineri #agricultura #ministerul agriculturii #mediul rural

Numarul cererilor de migrare in mediul rural, in crestere

Din ce in ce mai multe cereri de migrare din mediul urban in mediul rural au fost inregistrate la Ministerul Agriculturii. Cele mai multe cereri vin din partea famililor tinere.

Potrivit ministrului Agriculturii, Daniel Nicolae, in ultima perioada peste 22.000 de tineri au facut cereri de instalare in mediul rural.

Daniel Nicolae spune ca acesta este un semnal foarte important pentru autoritati si s-a aratat multumit ca tinerii au inteles necesitatea de a lucra in agricultura.

"Cred ca agricultura va fi ramura de succes a Romaniei in viitor. Din acest punct de vedere vreau sa le spun si tinerilor fermieri ca sprijinul pe care il primesc pentru instalare s-a marit la 40.000 de euro si cred ca s-a facut un pas important. Noi trebuie sa venim in continuare cu masuri prin care sa sprijinim tinerii sa se instaleze in mediul rural", a declarat ministrul.

De asemenea, ieri a fost lansata si o campanie de promovare a fondurilor europene in agricultura in 3.200 de comune, care va dura 10 luni, timp in care acestea vor fi distribuite catre cel putin 160.000 de beneficiari si potentiali beneficiari ai Programului National de Dezvoltare Rurala.

Sursa foto: infois.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea