Social

#someri studii superioare #someri bucuresti

Tot mai multi someri cu studii superioare

Numarul somerilor cu studii superioare creste alarmant in Romania, ponderea acestora in totalul celor fara locuri de munca ajungand aproape de 10%.

Astfel, la inceputul lunii ianuarie 2009, aproximativ 9% din cei peste 400 de mii de someri inregistati la ANOFM erau persoane cu studii superioare , informeaza Realitatea Tv. Cea mai grava situatie se inregistreaza in judetul Constanta unde, din 10 intelectuali someri, numai unul singur isi poate gasi de lucru pe masura pregatirii deoarece, la finele anului trecut, erau disponibile doar 49 de locuri de munca pentru persoane cu studii superioare, potrivit datelor Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca.

In Bucuresti sunt inregistrati aproximativ 12.000 de someri cu studii superioare. La nivel national, cele mai afectate sunt persoanele care au instruire cel mult la nivel de scoala profesionala si persoanele de peste 45 de ani. Judetele cu cele mai ridicate rate ale somajului sunt Vaslui, Mehedinti si Dolj.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea