Social

#spitaliare #camera de garda #viroze #copii

Tot mai multi copii la camera de garda. Spitalizarile au crescut cu 40% din cauza virozelor

Ne aflam in plin sezon al virozelor. Camerele de garda ale spitalelor sunt pline, iar numarul internarilor a crescut cu 40% luna aceasta.

Odata cu cresterea numarului de pacienti a crecut si numarul orelor de asteptare. In plus, paturile sunt ocupate imediat dupa ce sunt eliberate.

Numarul copiilor cu viroze s-a inmultit considerabil dupa minivacanta de 1 decembrie. Insa, pe langa clasicele viroze, la camera de garda vin si copii care, in urma virozelor au alte complicatii, si necesita internare. Cei mai afectati sunt copiii cu varsta cuprinsa intre 5 si 15 ani.

"Sunt foarte multe viroze in aceasta perioada. A crescut numarul de prezentari cu aproximativ 40% fata de luna trecuta, patologia predominanta fiind respiratorie, data de virusul sincitial respirator. In aceste zile libere am avut peste 650 de copii prezenti in unitatea noastra.", explica medicul Roxana Doroftei, medic la Spitalul de Pediatrie din Galati.

Parintii si bunicii care se prezinta cu cei mici la spital se plang de timpii mari de asteptare.

"Nu au locuri in spital, de stai cate 3-4 ore pana face internarea si dupa aia mai stai inca 2-3 ore la Urgenta pe scaun.", spune o bunica venita cu nepotelul bolnav, potrivit antena3.ro.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea