Social

#lockdown #tari europene

Tot mai multe tari europene intra in lockdown pentru a doua oara

Europa este lovita crunt de cel de-al doilea val de coronavirus. Tari precum Franta si Belgia au revenit la un nou lockdown total. In acelasi timp, alte tari europene iau masuri drastice si nu exclud revenirea la un nou lockdown.

Franta

Franta este prima tara europeana care a intrat din nou intr-un lockdown national incepand de vineri, 30 octombrie.  Noul lockdown va fi valabil pana la 1 decembrie, cel putin. Locuitorii au nevoie de declaratie pe proprie raspundere pentru a iesi din locuinta. Acestia pot merge doar pentru a face cumparaturi esentiale, pentru a merge la medic sau la locul de munca, ori pentru a face miscare in aer liber.

O diferenta fara de lockdownul din primavara o prezinta scolile, care acum raman deschise.

Belgia

Belgia este a doua tara europeana care impune din nou carantina totala, dupa Franta. Magazinele si alte activitati neesentiale, cum ar fi saloanele de infrumusetare, se inchid.

Supermarketurile pot comercializa doar bunuri esentiale, iar adunarile in public nu pot depasi 4 persoane. Carantina a inceput de azi, 2 noiembrie si va dura o luna si jumatate. Belgia a apelat la o noua carantina pentru a preveni colapsul sistemului sanitar, pe care exista deja o presiune uriasa.

Marea Britanie

Premierul Marii Britanii, Boris Johnson, a anuntat sambata, 31 octombrie, ca Regatul Unit va intra in carantina pentru urmatoarele patru saptamani. Restrictiile vor fi in vigoare pana la data de 2 decembrie. Magazinele non-esentiale si restaurantele vor fi inchise in aceasta perioada.

Restul tarilor europene impun restrictii dure, tocmai pentru a preveni un nou lockdown total. Printre acestea se numara:

Germania

Germania intra in “lockdown” partial pana la finalul lunii noiembrie, a anuntat saptamana trecuta cancelarul Angela Merkel. Noile restrictii, aplicabile din 2 noiembrie, prevad de asemenea limitarea reuniunilor la maxim 10 persoane din doua gospodarii diferite.

Restaurantele, barurile, teatrele, cinematografele, salile de fitness si bazinele de inot vor fi inchise, iar concertele anulate.

Italia

Ialia este din nou, puternic lovita de coronavirus. Autoritatile au impus deja restrictii incepand din 26 octombrie, care vor ramane in vigoare timp de o luna. Au fost inchise salile de sport, piscinele, centrele de wellness si spa, dar si teatrele, cinematografele si salile de concerte. Au fost interzise nuntile si botezurile, iar la inmormantari poate participa doar familia apropiata. In plus, s-a introds obligativitatea purtarii mastii si in aer liber.

Barurile si restaurantele functioneaza doar pana la ora 18:00, dupa aceasta ora putand sa vanda doar mancare la pachet. Scolile au ramas deschise.

Cu toate acestea, Italia se afla la un pas de nou “lockdown”. Autoritatile anunta date ”ingrozitoare” legate de infectarile cu COVID-19. Duminica au fost inregistrate aproape 32.000 de noi contaminari, cel mai mare numar zilnic de la declansarea pandemiei.

Spania

Spania a prelungit starea de urgenta sanitara pana la data de 9 mai 2021! Masura este insotita de interzicerea circulatiei pe timpul noptii, pentru a incerca sa atenueze raspandirea accelerata a noului coronavirus.

Au fost, de asemenea, inchise cinematografele si teatrele si s-a prelungit inchiderea barurilor si a restaurantelor.

Grecia

Prim-ministrul grec Kyriakos Mitsotakis a anuntat sambata un “lockdown” partial incepand de marti pentru combaterea celui de-al doilea val de COVID-19, cu restrictii de circulatie pe timp de noapte si inchiderea timp de o luna a barurilor, restaurantelor si salilor de sport in nordul tarii si regiunea Attica, ce include capitala Atena, cele mai populate zone.

Austria

Guvernul austriac a anuntat sambata o noua izolare partiala, cu impunerea unei interdictii de circulatie si inchiderea restaurantelor, hotelurilor, institutiilor culturale si sportive.

Portugalia

Autoritatile portugheze au decis sambata seara sa plaseze in carantina o mare parte din tara. Masura care va afecta 70% din populatie, va incepe din 4 noiembrie, si se aplica tuturor localitatilor care au mai mult de 240 de cazuri la 100.000 de locuitori.

Oamenii vor putea parasi locuintele doar pentru activitati esentiale (deplasari la serviciu, la scoala, la cumparaturi, pentru a oferi asistenta persoanelor varstnice si pentru a face sport).

Olanda

Si autoritatile Olandeze au apelat la un lockdown partial, care va dura patru saptamani. Oamenii sunt sfatuiti sa ramana si sa lucreze de acasa, pe cat este posibi.

Au fost interzise evenimente precum concerte in aer liber si targuri, insa raman deschise scolile, salile de sport, piscinele si saunele. 

Irlanda

Irlanda a revenit la cele mai dure restrictii, pe 22 octombrie, pe o perioada de 6 saptamani. Oamenii au fost rugati sa ramana acasa, iar cei care pot lucra de acasa trebuie sa o faca. In plus, nu sunt permise intalnirile sociale sau familiale in case sau gradini, dar este permisa miscarea in aer liber. 

Magazine neesentiale si saloane de coafura au fost inchise, iar barurile si restaurantele vor putea oferi doar servicii de tip takeaway. In acelasi timp, nuntile si inmormantarile vor fi limitate la 25 si respectiv 10 persoane.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea