Social

#alegeri locale #votare #alegeri electorale #alegeri locale 2012

Tot ce trebuie sa stii despre alegerile locale 2012

Listele electorale permanente pentru alegerile locale din 10 iunie cuprind 18.315.880 de persoane, a anuntat joi Victor Paul Dobre, ministrul delegat pentru Administratie.

Au drept de vot cetatenii romani care impolinesc varsta de 18 ani in ziua alegerilor inclusiv. De asemenea, pot vota si cetatenii Uniunii Europene care au domiciliul sau resedinta in Romania.

Atentie! Alegatorii pot vota doar in comuna, orasul, municipiul sau subdiviziunea administrativa in care isi au domiciliul. Ei pot merge la vot si in cazul in care si-au stabilit rezidenta in alta localitate, insa numai daca au facut acest lucru pana cel tarziu in 10 martie 2012.

Alegatorii pot vota pe baza cartii de identitate, a cartii de identitate provizorii, a pasaportului diplomatic si a celui de serviciu. In cazul elevilor de la scolile militare, se poate vota pe baza carnetului de serviciu militar.

Procesul de votare va debuta duminica, la ora 7.00 si se va incheia la ora 21.00.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea