Social

#pompe #pompe submersibile

Tot ce ar trebui sa stii despre pompele de apa murdara

Pompele de apa murdara sunt folosite in special pe santiere pentru a drena baltile cauzate de precipitatii care pot ingreuna procesul de constructie. Acestea isi gasesc aplicatii si in gospodarii unde pot fi folosite pentru a scoata apa din pivnite, subsoluri sau garaje inundate cu apa murdara.

Cand vrei sa muti apa murdara care contine impuritati, noroi sau nisip, este esential sa ai o pompa de apa murdara potrivita necesitatilor tale. Altfel, pompa se va strica repede si este posibil sa nu mai poata fi reparata.

Citeste in continuare pentru a afla toate informatiile de care ai nevoie pentru a stii cum sa alegi modelul ideal pentru tine.

Trebuie sa pompezi apa curata, usor noroioasa sau nisipoasa

Pentru aceasta situatie, o pompa de apa semi murdara ar trebui sa fie suficienta. Aceasta poate muta reziduurile si obiectele mici care nu depasesc 5/8 inch. Ca sa iti faci o idee, gandeste-te cum arata apa usor noroioasa, dar fara pietricele sau frunze. Carcasa acestei pompe nu este conceputa pentru a face fata obiectelor mari, asa ca este bine sa folosesti o sita pentru a le retine si a nu infunda furtunul.

Trebuie sa pompezi apa cu frunze, pietricele si crengute

Este o situatie in care te vei descurca cu o pompa de apa murdara care are carcasa si rotorul suficient de mari pentru a muta usor frunzele, pietricelele si chiar si crengutele. Totusi, si de data aceasta este bine sa folosesti o sita adecvata pentru a indeparta usor obiectele mari din apa. Reziduurile pompate nu trebuie sa aiba mai mult de 3 cm.

Trebuie sa pompezi namol si lichide foarte abrazive

Pentru a muta namolul sau lichidele foarte abrazive, ai nevoie de o pompa cu diafragma. Aceasta poate fi utila pentru a asana un iaz sau un subsol inundat cu namol. Spre deosebire de pompele traditionale a caror functionare se bazeaza pe forta centrifuga, cele cu diafragma se bazeaza pe crearea efectului de vid pentru a aspira si evacua apa. Acesta este motivul pentru care poate muta fara probleme apa cu noroi, frunzele, crengutele si lichidele vascoase sau foarte abrazive.

Pompe submersibile pentru apa murdara

Pompa submersibila se poate scufunda complet in lichid si ofera avantajul ca nu trebuie niciodata amorsata. Pompa submersibila pentru apa murdara permite trecerea reziduurilor de pana la 2.5 cm si se foloseste cel mai des pe santiere si pentru a gestiona gunoiul industrial.

Ce se poate intampla daca nu ai ales pompa potrivita?

Cand alegi o pompa de ape murdare, este esential sa tii cont de dimensiunea particulelor solide care vor fi mutate odata cu apa. Acestea au dimensiuni diferite si am vazut ca, pentru fiecare situatie, trebuie sa alegi un alt tip de pompa. Daca particulele sunt prea mari, pompa se va strica si, de cele mai multe ori, este imposibil sa mai fie reparata.

De exemplu, daca se blocheaza admisia, pompa va functiona pe uscat, se va supra incalzi si nu va trece mult timp pana se va arde motorul. Prin urmare, cand alegi o pompa de ape murdare, asigura-te ca poate procesa cea mai mare parte din particulele din apa cu care va lucra.

Ce ar trebui sa stii despre capacitatea pompei?

De data aceasta este vorba despre cantitatea de apa pe care pompa o poate muta intr-o ora. Aceasta valoare este afectata de diferentele de inaltime sau de adancime. Cu cat apa trebuie transportata pe o distanta mai mare, cu atat va fi mai mica presiunea la eliminare, adica va fi mutata mai putina apa pe ora.

Fiecare pompa de apa murdara are specificatii clare despre volumul de apa pe care il poate muta intr-o ora in functie de inaltime. Daca trebuie sa pompezi o cantitate mare de apa intr-un timp scurt, ai nevoie de o pompa cu capacitate mare.

Inaltimea de pompare

Este o valoare care indica la ce inaltime poate ridica pompa apa si este egala cu presiunea de procesare. De exemplu, 40 de m inseamna, de fapt, 4 bari.

Fiecare pompa de apa murdara are o presiune maxima pe care o poate asigura, adica o inaltime maxima la care poate ridica apa. De aceea, cand cumperi o pompa de ape murdare este bine sa verifici daca poate face fata diferentei de nivel.

Probleme ale pompelor de apa murdara

Pompa a declansat intrerupatorul de circuit miniatural semnaleaza ca apa a intrat in interiorul pompei si necesita rebobinarea.

Problemele cu convertorul de faza sunt semnalate de reducerea performantelor pompei sau defectarea ei completa.

Blocajele de textile sunt cele mai comune cauze ale defectiunilor pompelor de apa murdara.

Lipirea flotoarelor din cauza grasimilor acumulate.

Toate problemele de mai sus pot fi evitate usor daca ai un plan de intretinere care sa includa verificarea periodica, intretinerea si schimbarea pieselor cu semne de uzura care ar putea cauza defectarea pompei. Intotdeauna este mai bine sa previi decat sa repari, asa ca nu astepta ca pompa de apa murdare sa se defecteze iremediabil.

FOTO: shopify.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea