Social

Tornade de Ialomita

Pentru a doua oara, asupra judetului Ialomita s-a abatut tornada . Dupa Facaieni a venit rindul localitatii Movilita . Meteorologii sustin ca nu pot anticipa acest fenomen.
O tornada a lasat in comuna ialomiteana Movilita, simbata dupa-amiaza, 15 case fara acoperisuri . Virtejul a avut o putere considerabila, deoarece a reusit sa smulga turla bisericii din localitate. A fost, o furtuna de tip tornada, intensitatea vintului fiind de 90-100 km/h. Nu a avut intensitatea unei tornade din America, unde o masina poate fi luata pe sus, iar intensitatea vintului e de 180-200 km/h, dar a fost un fenomen care a produs pagube. In ultimii ani, au mai fost tornade, la Jurilovca si lacul Razem in 2002, la Facaieni si la Viisoara in 2003, ne-a declarat Ion Sandu , directorul Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM), afirmind ca pentru clasificarea in Romania a unei furtuni ca tornada, specialistii romani in meteorologie au vizionat cu atentie imaginile filmate cu primele tornade. Ei sustin ca, in Romania, fenomenul de tornada este cauzat de schimba-rile de clima din ultimii ani. Directo- rul ANM spune ca un astfel de fenomen nu poate fi anticipat. Putem doar sa avertizam asupra cantitatilor de precipitatii, dar intr-un asemenea caz nu poti sa te lupti cu natura, a mai adaugat Sandu. In timp ce directorul ANM sustine ca la Movilita a fost o tornada, membrii Comitetului ministerial pentru situatii de urgenta din cadrul Ministerului Apelor califica fenomenul drept furtuna cu aspect de vijelie.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea