Social

#atacuri informatice #atacuri #tari atacuri informatice

Topul tarilor din care se lanseaza cele mai multe atacuri informatice

Tarile din care provin cele mai multe atacuri informatice sunt China si Iondonezia, potrivit unui studiu realizat recent de o companie de securitate informatica americana. Nici Romania nu lipseste din acest clasament, tara noastra situandu-se pe locul 9 in acest top.

In primul trimestru al anului 2013, 34% din atacurile informatice au provenit din China, in scadere insa fata de trimestrul al patrulea din 2012, cand rata atacurilor informatice se ridica la 41%.

"Acest declin se datoreaza probabil aparitiei Indoneziei pe locul doi al clasamentului", a precizat Bill Brenner, un responsabil al Akamai.

Pe locul al treilea in clasamentul realizat de Akamai se regasesc Statele Unite ale Americii, cu un procent de 8,3%. SUA sunt urmate de Turcia, 4,5%, Rusia, 2,7%, India, 2,6%, Taiwan, 2,5%, Brazilia, 2,2%, Romania, 2% si Hong Kong, 1,6%.

"Aproape 68% din atacurile informatice sunt originare din regiunea Asia-Pacific-Oceania, fata din 56% in trimestrul patru al 2012, fara indoiala din cauza cresterii masive inregistrate in Indonezia", a mai precizat Bill Brenner.

Sursa foto: dcnews.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea