Social

#bangladesh #tabagism #tigari #rusia #china #fumatori #consum tutun

Topul tarilor cu cel mai mare consum de tutun

Numarul fumatorilor este in continua crestere la nivel global, in prezent acesta ajungand la 1 miliard de oameni care au acest viciu, potrivit unui studiu realizat de Institute for Health Metrics and Evaluation (IHME) de la Universitatea din Washington, Statele Unite ale Americii.


Cercetatorii spun ca numarul mare de fumatori este strans legat de cresterea demografica, populatia planetei practic dublandu-se in ultimii 50 de ani, pana la sapte miliarde de locuitori.

Conform studiului, in anul 2012 erau, la nivel global, 967 de milioane de fumatori, o cifra imensa comparativ cu cea a anului 1980, cand erau 721 de milioane de fumatori.

Printre tarile cu cel mai mare numar de fumatori, din ultimii ani, se numara Bangladesh, China si Rusia. Printre tarile care inregistreaza insa cel mai mare consum de tutun se regasesc state precum Timorul de Est, care se afla in fruntea clasamentului, cu 61% din locuitori fumatori zilnici. Un consum ridicat de tigari se inregistreaza si in Grecia, Irlanda, Italia, Japonia, China, Kuweit, Rusia, Elvetia, Uruguay si Filipine.

La polul opus se afla insulele Antigua si Barbuda, unde procentul fumatorilor este de 5%.

In tari precum Canada, Islanda, Norvegia si Mexic, locuitorii au reusit sa renunte la tigari sau sa le reduca in mod semnificativ.

Sursa foto: monitorulcj.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea