Social

#transparency international #top tari coruptie #coruptie romania #spalare de bani #coruptie

Topul tarilor corupte. Vezi pe ce loc se afla Romania!

Organizatia Transparency International a publicat raportul anual privind coruptia la nivel mondial. In clasament sunt incluse 175 de tari, de la cele mai corupte la cele mai putin afectate de coruptie, pe o scara de la 0 la 100.

Sudanul, Coreea de Nord si Somalia sunt tarile percepute ca cele mai corupte din lume, in timp ce Danemarca, Noua Zeelanda si Finlanda sunt considerate cel mai putin corupte, scrie telegraph.co.uk, citand raportul. Potrivit Transparency International, coruptia a luat amploare in China, Turcia si in alte tari cu o crestere economica puternica.

La fel ca si anul trecut, Romania se claseaza pe locul 69, cu un scor de 43 de puncte, la egalitate cu Italia, Bulgaria, Brazilia, Grecia, Senegal si Swaziland. Republica Moldova, in schimb, se afla pe locul 103, cu 35 de puncte, pe picior de egalitate cu Bolivia, Mexic si Niger.

"Aproape toate scandalurile bancare legate de spalarea banilor nu se mai produc doar pe niste insulite care sunt paradisuri fiscale, ci privesc de asemenea fonduri indoielnice, corupte, care aterizeaza in locuri ca Londra, New York sau Frankfurt", subliniaza Robin Hodess, director de cercetare la Transparency International, citat de Mediafax.

Sursa foto: eremnews.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea