Social

#salarii Educatie #majorari salarii #salarii

Topul profesiilor care vor fi mai bine platite de la 1 august!

Femeile de serviciu, secretarele, portarii si mecanicii de intretinere din sistemul de invatamant de stat si din cel al bibliotecilor vor avea lefurile mai mari cu 12% incepand de la 1 august, a declarat ministrul Educatiei, Sorin Campeanu.

Veniturile acestora nu au mai crescut in perioada 2008-2015 decat pentru recuperarea reducerilor din 2010 si pentru asigurarea nivelului salariului de baza minim brut pe tara garantat in plata. Astfel, din august, leafa de 700 de lei a unei femei de serviciu va creste cu 84 de lei, a unei secretare (care castiga in jur de 1.300 de lei- 1.500 de lei), cu 180 de lei, a unui instalator sau portar (care are acum in jur de 700 de lei), tot cu 84 de lei. De drepturile salariale majorate, in urma aplicarii ordonantei de urgenta, vor beneficia 53.848 de persoane din invatamantul preuniversitar de stat si 7.468 de persoane din invatamantul universitar, libertatea.ro.

Sursa foto: forbes.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea