Social

#berceni #drumul taberei #miliari #titan #crangasi #piata #preturi #imobiliare #bloc vechi #apartament

Topul ieftinirii apartamentelor din blocuri vechi

Piata imobiliara scade in continuare pe fondul crizei si cele mai afectate proprietati sunt apartamentele din blocurile vechi. Berceni si Drumul Taberei au inregistrat cele mai mari scaderi ale pretului mediu , in timp ce cartierul Titan a fost afectat cel mai putin.

Drumul Taberei, care a fost multa vreme considerat cel mai scump cartier din clasa de mijloc, a inregistrat o scadere mare a pretului mediu, in special pentru apartamentele de doua si trei camere, in timp ce in Berceni se gasesc cele mai ieftine garsoniere.

Datele provin dintr-un studiu efectuat pe baza anunturilor particularilor pentru vanzari in cartierele Drumul Taberei, Militari, Crangasi , Titan si Berceni, informeaza Cotidianul.

Pretul mediu al unei garsoniere a ajuns in Berceni la 39.650 de euro, fata de 64.500 de euro in urma cu numai 10 luni. Garsonierele sunt mai ieftine si in Drumul Taberei si Crangasi, cu un pret mediu de 42.000, respectiv 43.500 de euro.

Valoarea apartamentelelor de doua camere a scazut mai putin decat a garsonierelor. In Titan pretul mediu in martie 2009 a ajuns la 73.000 de euro, in Crangasi la 72.000 de euro. Daca preturile in Militari si Berceni au fost mai putin afectate, in Drumul Taberei pretul mediu al apartamentelor cu doua camere a scazut de la 100.900 la 67.400 de euro.

Scaderea pretului apartamentelor cu trei camere a fost puternica in Berceni, unde s-a inregistrat o devalorizare de 41%, pana la 88.100 de euro fata de 151.200 de euro in mai 2008. In Crangasi, Drumul Taberei si in Militari, pretul mediu a scazut cu aproximativ 37%, ajungand la valori de la 81.800 de euro (Drumul Taberei) la 91.000 de euro (Crangasi). Cea mai mica scadere a fost inregistrata in Titan, unde un apartament de trei camere avea, in martie, un pret mediu de 105.950 de euro.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea