Social

#miliardari mondiali #Amancio Ortega #cei mai bogati oameni de pe glob #top forbes #bill gates

TOPUL FORBES Cine sunt cei mai bogati oameni de pe planeta!

Pentru al treilea an consecutiv, Bill Gates, cofondator al companiei Microsoft, continua sa fie, cel mai bogat om din lume, potrivit topului revistei Forbes.

Bill Gates, care s-a aflat pe aceasta pozitie de 17 ori in ultimii 22 de ani, este posesorul a 75 de miliarde de dolari, sustine publicatia, care va aparea in versiune tiparita la 21 martie, scrie Agerpres.

Locul al doilea al clasamentului este ocupat de magnatul industriei textile din Spania, Amancio Ortega, fondator al marcii Zara, actionar majoritar al firmei Inditex, caruia i se atribuie o avere de 67 de miliarde de dolari, cu 2,5 miliarde mai mult decat in 2015.

El este urmat de omul de afaceri american Warren Buffet, cu 60,8 miliarde de dolari, care s-a aflat si anul trecut pe pozitia a treia a '”podiumului”.

Mexicanul Carlos Slim insa a coborat doua pozitii prin comparatie cu 2015 si a ajuns pe locul al patrulea, avand in vedere ca a pierdut 27, 1 miliarde de dolari si a ramas doar cu 50 de miliarde de dolari.

In 2016, lista miliardarilor cuprinde 1.810 persoane, cu 16 mai putin decat in urma cu un an. Impreuna, toti acestia au o avere de aproximativ 6.480 de miliarde de dolari, in scadere cu 570 de miliarde prin comparatie cu anul anterior.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea