Social

#milionari #miliardari #top oameni bogati #bogati romania

Topul bogatilor in Romania: trei miliardari si aproape 200 de milionari

172 de romani aveau in 2013 averi de cel putin 30 de milioane de dolari, cu patru mai multi decat in 2012, arata un studiu asupra averilor private globale, realizat de compania Knight Frank, citat de Mediafax. Potrivit acestui top, 47 de romani au averi de peste 100 de milioane de dolari, iar tara noastra mai are si trei miliardari.

Pentru urmatorii 10 ani, autorii studiului estimeaza ca numarul romanilor cu averi de peste 100 de milioane de dolari va creste cu 28 si vom avea inca doi miliardari.

Totodata, in ultimii zece ani, numarul persoanelor cu averi de minimum 30 de milioane de dolari din Romania a crescut cu 192% (113 persoane), cei cu peste 100 milioane de dolari cu 194% (31 persoane). La nivel global, in 2013, numarul persoanelor ultrabogate din lume a crescut aproape 6.000.

Potrivit aceluiasi top, Romania, Estonia si Bulgaria au cei mai putini oameni bogati din cele 23 de tari europene analizate. Polonia, in schimb, care are o populatie dubla fata de tara noastra, are 487 de persoane ale caror averi depasesc 30 de milioane de dolari, 71 de centamilionari si 4 miliardari.

Citeste si: Vrei sa te lasi de fumat? Vezi detalii aici 

Sursa foto: realitatea.net

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea