Alege Acasa.ro pentru succesul campaniei tale electorale! Pentru o oferta personalizata contacteaza-ne la office@acasa.ro sau la 0374.112.675.

Social

Topul Ad Astra al celor mai bune universitati din Romania

Cu toate ca fiecare tara din Europa si-a ierarhizat universitatile, in Romania, deocamdata, doar o ONG a avut curajul sa realizeze un top in functie de prestigiul international al profesorilor. Asociatia Ad Astra a cercetatorilor romani a publicat editia 2007 a topului universitatilor. Acest top, aflat la a 3-a editie, cuprinde un clasament general, respectiv un clasament pe domenii stiintifice, care reflecta pregatirea si performanta stiintifica ale cadrelor didactice ale universitatilor. Clasamentele sint realizate pe baza articolelor publicate de personalul universitatilor in reviste stiintifice recunoscute pe plan international. Au fost luate in considerare toate universitatile din Romania, atit de stat, cit si private. In clasamentul general, pe primele locuri se situeaza Universitatea „Al.I. Cuza“ din Iasi (locul 1), Universitatea „Babes-Bolyai“ din Cluj-Napoca (locul 2), Universitatea din Bucuresti (locul 3), Universitatea Politehnica din Bucuresti (locul 4) si Universitatea Tehnica „Gh. Asachi“ din Iasi (locul 5). Printre universitatile de dimensiuni mari care se situeaza pe locuri codase sint Universitatea „Spiru Haret“ (locul 49), Academia de Studii Economice (locul 42) si Universitatea „Lucian Blaga“ din Sibiu (locul 39). Rectorul Universitatii din Bucuresti, Ioan Pinzaru, este nemultumit de acest clasament. ‘’Noi avem 1.477 de articole publicate, adica cel mai mare numar, fata de cei din Iasi, cu 863. Si UBB din Cluj are 1.262 de articole publicate, deci mult mai multe decit cei din Iasi. Doar ca acest clasament imparte numarul de lucrari la cadrele didactice, numai ca anumite universitati sa fie pe locul intii’’, a mai spus rectorul. Chiar si cele mai performante universitati publica insa mai putin de un articol pe an la trei cadre didactice , in timp ce in tarile occidentale este normal ca fiecare cadru didactic din universitatile care pretind ca fac cercetare sa publice, in medie, un articol pe an. Aceasta diferenta explica de ce nici o universitate din Romania nu se situeaza printre primele 500 de universitati ale lumii, conform clasamentului Shanghai, in timp ce in acelasi top se regasesc doua universitati din Polonia, doua din Ungaria si una din Cehia.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea