Americanii de la Environmental Working Group (EWG) realizeaza in fiecare an un top al celor mai poluate fructe si legume. In anul ce abia s/a incheiat, capsunile au fost cele care au avut cea mai inalta concentratie de pesticide, scrie newspack.ro.
Iată mai jos topul celor mai poluate fructe si legume in anul 2016:
1. Căpşuni
2. Mere
3. Nectarine
4. Piersici
5. Ţelină
6. Struguri
7. Cireşe
8. Spanac
9. Roşii
10. Ardei gras
Potrivit celor de la Environmental Working Group, topul este reprezentativ doar pentru SUA: „Europa e cu câţiva paşi în faţă. în ultimii ani, au pus sub semnul întrebării siguranţa şi pericolul ecologic al unui grup de pesticide cunoscute drept neonicotinoide. Aceste chimicale sunt bănuite că ar afecta dezvoltarea creierului, dar şi că ar ucide albinele şi alte insecte benefice“. Chiar si asa, atunci cand vine vorba de fructe si de legume importate, din surse nesigure, mai bine folositi variantele ecologice, organice.