Social

#ciocolata #aditivi # tip ciocolata # ciocolata nociva # de ce este rea ciocolata # ciocolata E-uri

Top cele mai nocive marci de ciocolata

Iti place ciocolata, iar in comert sunt zeci de marci si infinit mai multe combinatii de gust. Cate dintre acestea sunt nocive pentru tine? Vei fi surprins!

In componenta ciocolatei sunt multe componente care dauneaza organismului, mai ales in cazul copiilor. Din acest motiv, nutritionistii aproape interzic consumul in cazul celor mici. De vina sunt E-urile, acei aditivi care ar trebui sa lipseasca din alimentatia noastra zilnica.

Reprezentantii Asociatiei Nationale pentru Protectia Consumatorilor si Promovarea Programelor si Strategiilor din România (ANPCPPS) au avut o curiozitate: sa afle cate E-uri contin marcile de ciocolata puse in vanzare pe piata noastra. Rezultatele au fost surprinzatoare. “Scopul acestei actiuni a fost acela de a atrage atentia consumatorilor asupra importantei citirii informatiilor pe care le au la indemana”, a explicat Alexandra Machitescu, reprezentant relatii publice in cadrul asociatiei, citata de doctorulzilei.ro.

Iata topul:

Locul 1 cu 8 E-uri fiecare

  • Novatini (cu crema capsuni si frisca)
  • Poiana (cu lapte si crema cu aroma de visine)

Locul 2 cu 7 E-uri

  • Primola Fresh Cherry
  • Primola Fresh Lemon
  • Novatini (cea cu caramel si cea cu visine)
  • Heidi Grand Or Florentine

Locul 3 cu 6 E-uri

  • Primola Fresh Mint
  • Novatini Cappuccino,
  • Africana (cu crema de capsune)
  • Africana (cu crema de rom)
  • Poiana (cu frisca si capsune)

Locul 4 cu 5 E-uri

  • Schogetten
  • Anidor (Croquant – lait and folie noisettes si amer)
  • Primola (cu caramel sau cu capsuni)
  • Novatini (cu coniac si cu rom)
  • Africana (cu crema de banane)
  • Milka Raspberry Cream

Locul 5 cu 4 E-uri

  • Africana (cu crema de cappuccino)
  • Poiana (varianta simpla, cea cu crema de caramel si cea cu crema de lichior)
  • Amaretto
  • Dark Orange
  • Heidi Gourmette Heidi Cherry
  • Carrefour – Chocolat noir fara zahar

Alte 37 de marci de astfel de dulciuri au doar un aditiv de tip E, in timp ce Anidor Intense Noir cu 80% cacao, Anidor Charme Noir cu 70% cacao, Lindt (ciocolata alba cu migdale), Lindt (ciocolata amaruie cu migdale) si Lindt (lapte 44%, ciocolata amara 22% cu alune) nu contin niciun E.

E-urile din ciocolata produc dezechilibre ale organismului mai ales pe termen lung, nu produc neaparat efecte imediate. Trebuie sa ne ferim de astfel de substante care nu fac bine sanatatii. Cu toate acestea, intreaga industrie de gen se bazeaza pe astfel de aditivi si conservanti”, a explicat medicul nutritionist Gheorghe Mencinicopschi, citat de aceeasi publicatie. 

Cei mai des intâlniti aditivi din compozitia ciocolatei sunt: E420 sorbitol, E 270 acid lactic, E120 – acid carminic, E200 – acid sorbic, E1103 invertaza, E322 – lecitina din soia, E476 poliglicerol poliricinoleat si E 330 acid citric. 

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea