Social

# oferte 2015 # romani plaja #oferte turism #vacanta mare #plaja

Top 5 plaje preferate de romani. Esti de acord?

Proximitatea si calitatea plajei sunt criteriile de baza in alegerea vacantei la mare, arata un studiu al unuia dintre cei mai mari tour operatori din Romania. 

Desi stau in medie intre trei si patru ore la plaja, acesta e elementul decisiv in functie de care romanii opteaza pentru un sejur pe litoral in strainatate. Aleg hotelul in functie de apropierea de plaja si au preferinte ferme in privinta acesteia: trebuie sa fie lata, cu nisip fin, intrare lina in mare, sa aiba dotari moderne (inclusiv baruri), activitati de agrement si sa fie preferabil aproape de centrul statiunii, potrivit datelor oferite de Christian Tour. Iata si care sunt plajele preferate ale romanilor, potrivit datelor oferite de touroperator. 

1.  Navagio – Insula Zakynthos

Una dintre destinatiile de top ale amatorilor de turism este fara doar si poate Plaja Navagio, situata pe coasta de vest a insulei, unde poate fi admirata misterioasa epava a contrabandistilor. Povestile spun ca, in anul 1983, un vas care transporta ilegal tigari a naufragiat pe malul golfului Agios Georgios, asa cum i se spunea atunci. In anii ce au urmat, nisipul a inghitit putin cate putin barca, lasand expuse doar cateva parti ale sale. Pachetele de vacanta incep aici de la 389 euro/persoana.

2.  Porto Katsiki – Insula Lefkada

Plaja Porto Katsiki este locul perfect pentru a te bucura de frumusetea naturii. Aceasta se afla la 40 de kilometri de orasul Lefkada si este inconjurata de stanci impresionante. La plaja se ajunge coborand 80 de trepte sau cu barca din satele Vassiliki si Nydri. Pachete de vacanta de la 59 euro/persoana.

3.  Koukounaries – Insula Skiathos

Plaja Koukounaries. Presarata cu paduri de pin ce inconjoara o laguna considerata rezervatie naturala, plaja a fost declarata cea mai frumoasa plaja din Grecia. Pachete de vacanta de la 65 euro/persoana.

4.  Canal d’Amour - Insula Corfu

Conform legendelor locale, indragostitii care traverseaza inot canalul, ce se aseamana pe alocuri cu o pestera, nu se vor desparti niciodata, iar cei care se scalda in apele canalului cand acesta e umbrit vor fi mereu norocosi in dragoste. Pachete de vacanta de la 69 euro/persoana.

5.  Elafonisi – Insula Creta

Superba plaja situata vizavi de insula Elafonisi este una dintre cele mai frumoase din Creta. Un petic de plaja, in forma de semiluna, cu nisip fin auriu si roz si apa turcoaz putin adanca, este un adevarat colt de rai. Pachete de vacanta de la 349 euro/persoana.

"De doua sezoane incoace, romanii cheltuie in medie intre 300 si 350 de euro per persoana pe un sejur de sapte zile pe litoral in strainatate, sejur pe care il aleg in functie de plaje. Cele mai bine vandute hoteluri sunt cele situate pe plaja sau care au shuttle bus asigurat catre plaja sau situate in statiuni, nu la periferia acestora. Cauta de obicei locatii unde sa gaseasca taverne, magazine, centre de inchiriere scutere/ATV etc", a declarat Marius Pandel, CEO Christian Tour.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea