Social

#Sorin Campeanu #klaus iohannis #premier interimar

Top 5 motive pentru care Klaus Iohannis l-a ales pe Sorin Campeanu

Presedintele Klaus Iohannis l-a desemnat astazi premier interimar pe Sorin Campeanu, ministrul Educatiei, desi Victor Ponta il recomandase pe Mircea Dusa, ministrul Apararii in aceasta functie. Iata care sunt motivele!

“Un prim raspuns ar fi acela ca nu a fost propus de Ponta. Vorbind mai serios, cred ca presedintele l-a ales pe Sorin Campeanu intrucat educatia este o problema strategica. Sau poate ca au conlucrat bine cei doi in aceasta perioada.

Sa nu uitam ca vorbim despre un profesor si fost inspector scolar, ma refer la Iohannis si cred ca a ales tot un om din domeniu. Mai cred ca presedintele isi doreste o buna colaborare cu premierul interimar in aceasta perioada”, a declarat politologul Cristian Parvulescu pentru libertatea.ro.

De asemenea, consultantul politic Toni Momoc, profesor la Facultatea de Jurnalism si Stiintele Comunicarii, spune ca numirea lui Sorin Campeanu ca premier interimar este si un semnal important ca nu este nevoie de un prim-ministru venit dinspre o zona de forta, asa cum ar fi fost reprezentantul portofoliului Apararii, Mircea Dusa, cel propus de Ponta.

“Este pana la urma un exercitiu de imagine realizat de Iohannis, ca este mult mai deschis sa accepte un tehnocrat in aceasta pozitie. Poate fi un semnal si pentru numirea noului prim-ministru, dupa interimat, pentru ca nu cred ca Iohannis joaca la cacealma, nu joaca, de obicei, la doua capete si va tine probabil cont de revendicarile venite dinspre Piata, adica un tehnocrat sustinut de societatea civila.


In ceea ce priveste invitatia facuta de presedintele Iohannis societatii civile si manifestantilor care au iesit in strada in ultimele zile, consultantul politic considera ca trebuie identificati oameni care sa aiba parte de sustinere.

“Este foarte complicata gasirea acestor reprezentanti. Daca nu este de acord toata Piata cu oamenii care vor fi propulsati de o anumita parte dintre manifestanti drept lideri, atunci ce facem? Se va spune ca aceia sunt impostori, asa ca trebuie gasiti oameni din societatea civila, care sa aiba parte de sustinere, nu neaparat din randul protestatarilor”, a explicat Toni Momoc pentru sursa citata.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea