Social

#brad #pom_craciun #brad craciun #craciun #brazi lux

Top 5 cei mai scumpi brazi de Craciun din lume

In fiecare an de Craciun, marii designeri si bijutieri din lume se intrec in a realiza brazi cat mai opulenti si extravaganti, al caror cost poate ajunge chiar la milioane de euro. Iata care sunt cei mai scumpi brazi din lume:

 

1. Bradul de la Galeriile Lafayette

Pentru a marca 100 de ani de la infiintarea Galeriilor Lafayette din Paris, autoritatile pariziene au prezentat in anul 2012 un brad uimitor, ce avea o inaltime de 21 de metri, era impodobit cu 120 de decoratiuni in forma de diamant si avea in varf si un cadelabru imens de 9 metri, presarat cu 5.000 de stele din cristale Swarovski. Valoarea acestui imens si pretios brad nu a fost dezvaluit, insa multe voci spun ca a costat o avere, tinand cont de faptul ca a fost cel mai inalt brad din cristale Swarovski creat vreodata in Europa.

2. Bradul de la hotelul Sofitel din Londra

Pe locul doi in topul celor mai scumpi brazi de Craciun din lume se afla bradul expus la hotelul Sofitel din Londra, cu o valoare estimata la peste 57.000 de dolari. Acesta a avut o inaltime de 5 metri si a fost impodobit cu 200 de sticlute de Baccarat, lucrate manual, decoratiuni din aur de 24 de karate, pline cu unul dintre cele mai scumpe coniacuri din lume.

3. Bradul de la casa de bijuterii Tiffany & Co

In 2010, renumita casa de bijuterii Tiffany & Co a realizat unul dintre cei mai scumpi brazi de Craciun din Europa, pe care l-a expus in fata Domului din Milano. Acesta a fost impodobit cu 100.000 de lumanari electrice si alte decoratiuni unicat. Valoarea sa s-a ridicat la nu mai putin de 450.000 de dolari.

4. Bradul bijutierului Steve Quick

Bradul bijutierului Steve Quick a avut o inaltime de 1,5 metri, a fost realizat din aur galben de 18 carate si diamante de 250 de carate. In varful bradului a fost pusa o stea de platina, incrustata cu un diamant de 4,52 carate.

5. Bradul casei de bijuterii Soo Kee

Casa de bijuterii Soo Kee din Singapore a expus in anul 2007 un brad uimitor, care depasea valoarea de un milion de dolari. Acesta a cantarit peste 3.000 de kilograme si a fost incrustat cu diamante ce aveau o greutate totala de 913 carate. De asemenea, bradul din Singapore a mai fost decorat cu 3.700 de cristale si 500 de luminite.

Sursa foto: blog.luxuryproperty.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea