Social

#top forbes #angela merkel #femei puternice

Top 3 cele mai puternice femei din lume. Iata ce au realizat!

Cancelarul german Angela Merkel este, la 60 de ani, pentru al cincilea an consecutiv, cea mai puternica femeie din lume, anunta Forbes in topul anual dedicat, dat ieri publicitatii. Lupta intre Merkel si Hillary Clinton, candidata la presedintia SUA, a fost insa stransa: doar un vot le-a despartit pe cele doua. 

„A castigat in decembrie 2014 un al treilea mandat de patru ani la conducerea celei mai dinamice economii din Europa, ceea ce o face liderul cel mai longeviv din UE”, explica editorii Forbes care subliniază că Angela Merkel a luptat cu recesiunea națională în timpul crizei economice mondiale și este în centrul eforturilor de a ajuta Grecia să-și relanseze economia.

Pe locul trei se afla Melinda Gates, soţia fondatorului Microsoft. Singura care are sanse sa o detroneze pe Doamna de Fier este insa Hillary Clinton, mai ales daca va obtine mandatul la Casa Alba pentru care candideaza. Sotia actualului sef de stat Barack Obama - Michelle - se afla pe locul 10. 

Printre vedetele din showbiz prezente in top se numara Taylor Swift (locul 64), cea mai tanara prezenta, dar si Beyonce sau Oprah (locul 12). 

Clasamentul din acest an numără 17 femei cu vârsta sub 45 de ani. "Perioada actuală de emancipare a femeii este mai puternică şi mai bună ca oricând, iar numărul tot mai mare de tinere influente din clasament este o dovadă suficientă a faptului că vârsta este doar un număr", afirmă autorii clasamentului, potrivit Mediafax. Cele mai puternice 100 femei din lume activează în domeniul tehnologiei, politicii, afacerilor, finanțelor, media, lumea showbiz-ului, a organizațiilor de caritate sau pur și simplu sunt miliardare. În alcătuirea topului, Forbes a ținut seama de averea lor, de puterea mediatică, de impactul lor și de sfera de influență.

Foto: hepta.ro 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea