Social

#ceai #ceai Turcia #ceai China #ceai Marea Britanie #ceai Romania'

Top 10 tari cu cel mai mare consum de ceai. Iata pe ce loc se afla Romania

Turcia, Irlanda si Marea Britanie sunt tarile cu cel mai mare consum de ceai pe cap de locuitor anual. Romania se afla pe ultimele pozitii ale acestui clasament, pe locul 45.

 

Chiar daca populatia Chinei este cea mai mare consumatoare de ceai, cu peste 725.747,792 de tone pe an, Turcia se afla pe primul loc in ceea ce priveste cantitatea consumata pe cap de locuitor, cu 3,157 de kilograme/ persoana/ an, potrivit theatlantic.com, citat de mediafax.ro.

Aceste tari sunt urmate de Irlanda, cu 2,191 de kilograme de ceai consumat anual pe cap de locuitor, si Marea Britanie, cu 1,941 kilograme de persoana/ an.

Topul 10 al celor mai mari consumatori de ceai este completat de Rusia (1,383 de kilograme/ persoana/ an), Maroc (1,216 kilograme/ persoana/ an), Noua Zeelanda (1,192 kilograme/ persoana/ an), Egipt (1,012 kilograme/ persoana/ an), Polonia (1 kilogram/ persoana/ an), Japonia (967 de grame/ persoana/ an) si Arabia Saudita (900 de grame/ persoana/ an).

Sursa foto: pinkgirl.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea