Social

#forbes #miliardari #cluburi #proprietari

Top 10 al celor mai bogati proprietari de cluburi din lume

Forbes a intocmit un clasament al celor mai bogati proprietari de cluburi de fotbal. Motivul pentru care tot mai multe cluburi de fotbal ajung pe mana miliardarilor lumii este ca acestea sunt extrem de costisitoare.

Datorii, transferuri, investitii - toate acestea pot fi acoperite doar de "investitori" cu multi bani si multa rabdare la dispozitie, in asteptarea profitului.

Iata care sunt cei mai bogati 10 patroni de cluburi din lume:

1. Oleg Deripaska Avere estimata in luna martie: 28,0 miliarde de dolari Echipa: Kuban Krasnodar Miliardarul rus, care si-a facut averea din afaceri cu aluminiu, a fost de acord sa cumpere clubul de fotbal din districtul sau natal, Kuban, in 2004. Clubul a avut insa o traiectorie sinuoasa, iesind si intrand in liga intai din Rusia cu regularitate.

2. Roman Abramovic Avere estimata in luna martie: 23,5 miliarde de dolari Echipa: Chelsea Oligarhul rus a cheltuit sume considerabile pe clubul londonez de la achizitionarea acestuia, in 2003. Este vorba despre o suma care se ridica la 662,2 milioane de dolari, pentru achizitia clubului, aducerea de noi talente si construirea unui nou centru de antrenament. A mai imprumutat clubuluialte 406,4 milioane de dolari pentru a acoperi pierderile. Chelsea ar putea intra pe profit abia in sezonul 2010-2011.

3. Lakshmi Mittal Avere estimata in luna noiembrie: 20,5 miliarde de dolari Echipa: Queen's Park Rangers Seful de la Arcelor-Mittal a cumparat actiuni la clubul londonez in 2007, alturandu-se altor investitori precum sefii de la Formula Unu Flavio Briatore si Bernie Ecclestone.

4. Amancio Ortega Avere estimata in luna martie: 20,2 miliarde de dolari Echipa: Deportivo De La Coruna Ortega si-a facut averea in urma succesului inregistrat de grupul Inditex, care detine liniile vestimentare Zara, Bershka, etc. La Coruna este in acest moment pe al saselea loc din cele 20 ale Primera Division .

5. Paul Allen Avere estimata in luna august: 16 miliarde de dolari Echipa: Seattle Sounders...

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea