Social

Tommy Burns, fostul tehnician al lui Celtic, a murit rapus de cancer

Fotbalul scotian este indurerat profund in aceste zile, la aflarea vestii ca sufletul lui Tommy Burns s-a indreptat catre Ceruri. Fostul jucator si antrenor de la Celtic Glasgow a pierdut lupta cu una dintre cele mai grele boli, cancerul, iar dupa o lunga perioada de chinuri s-a stins din viata , la varsta de numai 51 de ani.

 

 Burns a jucat pentru nationala Scotiei de opt ori, dar faima cea mare a capatat-o la echipa de club. In 1973, pustanul Tommy pasea pe terenul lui Celtic, iar de acolo pana la gloria din competitiile interne nu a mai fost decat un pas. A debutat doi ani mai tarziu, intr-un meci cu FC Dundee United, iar evolutia sa a anuntat succesul pe care i-l rezerva viitorul. Sase titluri de campion, cinci Cupe ale Scotiei, dar a ramas in inimile fanilor pentru sezonul in care Celtic a reusit „eventul”, 1987-1988, an in care scotienii au sarbatorit si centenarul clubului.

Dupa ce a trecut pe la FC Kilmarnock , acolo unde a fost antrenor-jucator, Tommy Burns s-a intors pe Celtic Park, de data aceasta in calitate de tehnician cu acte in regula. A reusit sa castige Cupa inca din primul sezon, 1994-1995, dar s-a vazut nevoit sa paraseasca echipa doi ani mai tarziu. La nationala Scotiei a fost secundul lui Berti Vogts si Walter Smith, dar nu s-a putut desparti in ruptul capului de clubul care l-a adus in prim-planul fotbalului. In cele din urma, a revenit la Celtic, unde s-a ocupat de grupele de juniori.

„Tommy a fost pur si simplul unul dintre cei mai buni prieteni pe care un om il poate intalni in viata sa. Ma consider norocos datorita faptului ca am lucrat impreuna, dar mai mult pentru ca a fost alaturi de mine ori de cate ori am avut nevoie de el. Curajul care l-a aratat in fata acestei boli crunte a fost unul nemaivazut, si pot sa spun ca m-a inspirat enorm. Inainte de tragicul eveniment, el venea si se asigura daca toata lumea este sanatoasa, dar nu s-a plans niciodata de starea sa. Faptul ca a trecut in nefiinta ma va urmari multa vreme, iar gandurile mele sunt alaturi de Rosemary si familia sa”, a declarat Gordon Strachan, actualul antrenor de la Celtic.


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea