Social

#pd-l #psd #suspiciuni #emisiune #loterie #otv

Tombola OTV trimite bani in buzunarele PSD-PDL

Ultima productie a OTV, tombola “ 100% Adevarat ”, este produsul unei increngaturi de afaceri, in care sunt implicati si politicieni din PSD si PD-L. Printre acestia deputatul PD-L Danut Liga, Robert Negoita si Theodor Berna, cunoscut drept unul dintre “regii asflatului”.

Emisiunea transmisa in fiecare duminica de OTV are drept producator principal firma Videoprod Industries, care are sediul central la Londra si un sediu in Bucuresti. Jurnalistii Evenimntul Zilei au mers pe urma datelor existente despre firma care le ofera telespectatorilor romani cea mai mediatizata emisiune existenta acum pe piata.

Ei au aflat ca in spatele intregii afaceri se afla mai multe nume de politicieni si oameni de afaceri cu relatii in politica: deputatul PDL Danut Liga, Theodor Berna, unul dintre controversatii “regi ai asfaltului”, dar si oamenii de afaceri Robert si Ionut Negoita. Primii doi sunt si numele principale din aceasta afacere, ei aflandu-se printre detinatorii firmei RTMB Production LLP, care incaseaza profiturile obtinute din tombola televiziunii din Piata Romana.

Firma londoneza este inregistrata la Registrul Comertului din Marea Britanie pe numele Theodor Berna si o anume Lacramioara Daia, omniprezenta in businessurile fratilor Marius si Danut Liga. Demnitarul PDL gazduieste sediul Videoprod Industries din Bucuresti, in care se gestioneaza tombola, platind el insusi chiria, noteaza Evenimentul Zilei.

Adventistii, afaceri intre ei

Se pare insa ca ramificatiile se intind si mai mult in randul oamenilor de afaceri proveniti din confesiunea adventista. Potrivit EVZ, administratorul firmei din Bucuresti este pastorul adventist Viorel Patrana, un apropiat al familiei Liga, Laurentiu Serban, un roman naturalizat in Statele Unite, care reprezinta offshore-ul britanic in relatiile cu tertii. Lor li se adauga si fratii Negoita – Robert, care este deputat PSD si Ionut, cunoscuti drept patronii Rin Grand Hotel , care castiga din afacerea televizata, apartamentele lor fiind transformate in premii pentru telespectatori.

Afaceristii si politicienii implicati in emisiunea-afacere nu au vrut sa declare nimic in legatura cu cele aflate de EVZ. Singurul care a comentat a fost Dan Diaconescu , patronul OTV, care a spus ca postul lui nu renunta la emisiune, chiar daca merge in pierdere. “Cele sase extrageri a cate 12 minute sunt delimitate ca publicitate. In rest, e televiziunea mea si e treaba mea cui ii dau spatiu. Desi pierdem foarte multi bani cu emisiunea asta, vreau sa fac din OTV un produs quality, iar emisiunea aceasta este una de cultura”, a precizat Diaconescu pentru EVZ.

 

Citeste si:

 "Noua loterie a OTV-ului naste suspiciuni"

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea