“Mere, pere in panere, / Prune bune si alune / Si gutui amarui / Cu puf galben ca de pui / Si tot felul de legume / De nu le mai stii pe nume”. Asa era definita toamna intr-o poezie pe care cu totii am invatat-o in copilarie. Cu ajutorul specialistului nostru, prof. dr Gheorghe Mencinicopschi , va oferim un ghid al toamnei in farfurie. In aceasta perioada in prim-plan sunt radacinoasele (morcovi, telina , sfecla rosie ). Acestea sunt foarte bune pentru intarirea imunitatii inainte de racirea vremii. Radacinoasele au proprietati remineralizante si tonice extraodinare datorita bogatiei de vitamine (C, B1, B2, E) si minerale (calciu, fosfor, potasiu, fier). “Morcovii, telina, sfecla rosie se numara printre putinele alimente care contin lignine si terpene – substante care previn afectiunile cardiovasculare, hipercolesterolemia si impiedica dezvoltarea celulelor canceroase”, precizeaza prof. dr Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare. (continuarea in
Jurnalul National )
Aboneaza-te la Newsletter-ul de Sanatate Acasa.ro ca sa afli cum sa ai o viata sanatoasa.