Social

#mita Vasile Blaga #demisie Vasile Blaga #vasile blaga

Toamna demisiilor! A venit randul lui Vasile Blaga!

Copresedintele PNL Vasile Blaga si-a dat demisia de la sefia partidului, dupa ce astazi a fost pus sub control judiciar in dosarul in care este urmarit penal pentru trafic de influenta. 

Conform statutului PNL, Blaga nici nu va mai putea candida pentru un nou mandat de senator, in contextul in care are probleme cu justitia. 

Conform unui comunicat de presa emis de DNA, "in 2009, in cadrul formatiunii politice aflate la guvernare a existat o intelegere vadita intre persoane cu functii de conducere si anume secretarul general Blaga Vasile si vicepresedintele stefan Gheorghe, in sensul obtinerii de bani pentru partid. Potrivit intelegerii, acest lucru urma sa fie realizat prin numirea, cu ajutorul ministrilor desemnati politic, a unor persoane agreate la conducerea companiilor nationale si institutiilor publice din subordinea acestor ministere, prin intermediul carora sa se procedeze la atribuirea unor contracte de achizitie publica catre firme dispuse sa,,cotizeze” pentru formatiunea politica din care cei doi faceau parte.

Potrivit Digi 24, procurorii vorbesc de comisioane de 10% la contracte cu statul, care ar fi fost incasate pe filiera acestui trafic de influenta pentru ca anumite firme sa beneficieze de contractele din bani publici. Sumele obtinute astfel ajung la sute de mii de euro, arata date preliminare din aceasta ancheta, spun surse judiciare. Vasile Blaga este  acuzat ca a primit mita in valoare de 700.000 euro.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea