Social

#principele radu #titlu #hohenzollern-veringen #karl friedrich de hohenzollern #alegeri prezidentiale #. regele mihai

Titlul princiar al lui Radu, contestat de mostenitorul Casei Hohenzollern

Mostenitorul Casei princiare de Hohenzollern, Karl Friedrich, se declara nemultumit de conditiile in care Principele Radu si-a dobandit titlul si de implicarea lui in viata politica din Romania.

Karl Friedrich de Hohenzollern , viitorul cap al familiei, critica faptul ca poarta din 2004 titlul de principe. Alteta sa sustine ca Radu a obtinut in 2004 titlul nobiliar, la cererea Regelui Mihai catre capul de atunci al casei princiare, tatal lui Karl Friedrich, care sufera acum de dementa.

Purtatorul de drept al titului sustine ca i-a scris Principelui Radu despre aceasta nemultumire, dar nu a putut rezolva problema. "Titlul de Principe de este o farsa. Radu Duda nu poate purta acest nume legal. Nu are dreptul acesta. Este un nume pe care tatal meu i l-a conferit fara sa aiba puterea sa o faca", a explicat pentru Cotidianul.

El nu a exclus posibilitatea de a redeschide problema in cazul in care Principele Radu reuseste sa castige alegerile prezidentiale din Romania si sustine ca Radu nu ar trebui sa beneficieze de avantajele care vin de pe urma acestui nume.

"Pentru mine este de neinteles, pana in ziua de astazi, de ce Regele Mihai l-a convins pe tatal meu sa-si dea incuviintarea. Iar acum oamenii asociaza din nou numele familiei noastre cu aceasta candidatura. Aceasta inseamna ca oamenii vor gandi: in sfarsit vine un urmas al Hohenzollernilor care sa candideze pentru o functie politica. Iar asocierea aceasta ma mahneste, pentru ca Radu Duda nu este un Hohenzollern veritabil", a adaugat el.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea