Social

#ion iliescu #vladimir tismaneanu #traian băsescu

Tismaneanu: Ion Iliescu incearca un nou puci

vladimir tismaneanu atrage atentia ca Ion Iliescu incearca, printr-o noua suspendare a lui Traian Basescu, sa organizeze un puci menit sa "destabilizeze sistemul politic pentru a recupera pozitiile pierdute si pentru a-l elimina din joc pe principalul adversar al oligarhiei pesedisto-penelista".

"Omul care a prelungit regimul comunist dupa ce a patronat lichidarea fizica a predecesorului sau, personajul direct si fara dubiu responsabil pentru sangeroasa mineriada din 13-15 iunie 1990, sponsorul din umbra al scenariilor cu teroristi soldate cu moartea a peste o mie de oameni, iese din nou in arena si cere capul lui Traian Basescu", scrie Vladimir Tismaneanu pe blog, referindu-se la declaratiile lui Ion Iliescu din sedinta Comitetului Executiv National al PSD de luni.

In opinia istoricului, "suspendarea lui Traian Basescu in 2007 a fost un puci parlamentar organizat de o coalitie a revansei, amoralitatii si coruptiei. Se pare ca Ion Iliescu, cel care a condus junta instalata la putere in decembrie 1989, incearca sa-l repete".

Tismaneanu spune despre fostul presedinte al Romaniei ca este "promotorul propriei viziuni despre socialism, asemeni celui care i-a fost candva mentor si protector, Nicolae Ceausescu ".

 ( citeste continuarea in Ziare.com )

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea