Social

Tiriac jr. se intoarce la judecata tribunalului

Alexandru Tiriac va fi rejudecat pentru consum si posesie de cocaina. Aceasta este decizia definitiva pronuntata, ieri, de Curtea de Apel Bucuresti, care a admis recursul Parchetului General. Procurorii au cerut rejudecarea cazului dupa ce tiriac jr a fost achitat de Tribunalul Bucuresti.
Sentinta tribunalului a fost anulata, iar procesul se va relua. Unul dintre motivele pentru care procesul se rejudeca este ca martorul sub acoperire - Simona Marin - nu a fost audiat in instanta, fiind de negasit.
Fiul omului de afaceri Ion Tiriac a fost trimis in judecata la inceputul anului trecut, el sustinand in permanenta ca este nevinovat. Dosarul lui Alexandru Tiriac a iscat scandaluri inca din prima zi.
El a fost ridicat in iunie 2004, chiar de pe Aeroportul Otopeni , fiind dus la Parchetul General pentru audieri, care au durat circa 13 ore. Ulterior, Ion Tiriac a facut plangere penala pe numele anchetatorilor Flavius Craznic si Nicolae Neagoe, reclamand faptul ca acestia si-au incalcat atributiile si au operat o retinere fara a avea mandat in acest sens.
Mai mult, Tiriac a declarat ca se va adresa CEDO. Un alt scandal legat de acest dosar a izbucnit cand celor doi procurori li s-a luat cauza, chiar cand se pregateau sa-l trimita in judecata pe Tiriac jr pentru trafic de droguri . Dosarul a fost repartizat procurorului Corina Gheorghisan, sub coordonarea fostului sef al Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism, George Muscalu.
Ulterior, Muscalu a fost acuzat ca ar fi dezvaluit identitatea unei persoane incluse in programul de protectie a martorilor, respectiv al lui Radu Nastase , unul dintre cei care l-au incriminat pe Alexandru Tiriac. Presa a dezvaluit apoi ca din dosar ar fi disparut o serie de documente care atestau vinovatia lui tiriac jr, lucru contestat de anchetatori, care au sustinut ca actele si fotografiile reclamate ca fiind "pierdute" au fost anexate in cauzele disjunse din acesta, respectiv in cea in care se fac verificari cu privire la fiica presedintelui FRF, Mircea Sandu, Raluca.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea