Social

Tiriac e mai zgircit decit Miorita

Ion Tiriac a oferit cel mai mic pret pentru ultimul volum Harry Potter al scriitoarei J.K. Rowling , mai putin decit Miorita Videanu, sotia primarului Capitalei. Cei doi au participat la licitatia caritabila organizata miercuri seara pentru stringerea de fonduri destinate copiilor orfani.

In cadrul dineului caritabil care a avut loc miercuri seara la Palatul Parlamentului, organizat cu scopul stringerii de fonduri pentru copiii institutionalizati din toata Europa, au participat peste 350 de invitati, personalitati din lumea sportului, afaceristi si oameni de cultura . Biletul de intrare la dineu l-a reprezentat suma de 1.000 de euro, pe care fiecare invitat a platit-o pentru un loc la una dintre cele 35 de mese. Astfel, cei care au vrut sa ocupe o masa intreaga au platit 10.000 de euro. Invitatul special al serii a fost scriitoarea J.K. Rowling, autoarea celebrei serii Harry Potter, care a scos la licitatie zece exemplare din ultimul volum aparut, cu autograful sau. Cea mai mica suma oferita pentru un astfel de exemplar a fost de 5.000 de euro si a fost acordata de Ion Tiriac si de alti doi participanti. Spre deosebire de fostul tenismen, Miorita Videanu, sotia primarului general al Bucurestiului, a licitat mai mult, oferind 6.000 de euro.

Rowling a cumparat tricoul lui Taffarel

Cea mai mare suma acordata pentru ultimul volum Harry Potter a venit de la reprezentantul companiei Romtelecom, James Hubley, care a licitat cu 18.000 de euro. Alti doi oameni de afaceri, insa nu la fel de cunoscuti ca Ion Tiriac, au licitat 7.000 si, respectiv, 9.000 de euro.

In total au fost achizitionate doar sapte din cele 10 exemplare oferite de scriitoatea J.K. Rowling. Celelalte trei au fost licitate in cadrul teledonului organizat cu acelasi scop, difuzat de TVR 1, ieri-seara.

La rindul ei, scriitoarea britanica a fost interesata de tricoul portarului nationalei Braziliei, Claudio Taffarel. Obiectul a fost scos la licitatie de TVR 1, iar J.K. Rowling a platit 8.500 de euro pentru a-l obtine.

Sora lui Tiriac ii cumpara uniforma

Printre obiectele care au mai fost scoase la licitatie s-a numarat si uniforma delegatiei de tenis a Romaniei la Cupa Davis din 1972. Sacoul a fost purtat de Ion Tiriac, membru al acestei delegatii, cu ocazia primei vizite a unui sportiv roman la presedintia Statelor Unite, reprezentata atunci de Richard Nixon. In urma licitatiei, uniforma a fost achizitionata chiar de sora fostului tenismen, Rodica Tiriac, pentru suma de 21.000 de euro.

Peste 170.000 de euro pentru orfani

Cele mai multe obiecte scoase la licitatie au fost din domeniul sportului. Astfel, racheta de tenis care i-a apartinut altui tenismen roman, Ilie Nastase, a fost adjudecata tot de catre reprezentantul Romtelecom, James Bubley, pentru suma de 15.000 de euro. Mai mult a valorat tricoul care a apartinut Nadiei Comaneci, pentru care Gabi Szabo a dat 20.000 de euro. Alte doua tricouri, apartinind jucatorilor de fotbal Gica Hagi si Gica Popescu , au fost licitate pentru aproape 10.000 de euro. Suma totala care a fost strinsa pentru orfanii Europei a ajuns, astfel, la 170.000 de euro.

Tariceanu nu a luat nimic

Printre personalitatile care au mai participat la dineul caritabil, desi nu au cumparat nimic, au fost baroneasa Emma Nicholson si premierul Calin Popescu Tariceanu, de altfel presedintii High Level Group Romania, organizatorii evenimentului. Mihaela Radulescu, gazda evenimentului, a primit de la sotul sau unul din ceasurile cu semnaturile Nadiei Comaneci si Edwin Moses, pentru care a platit 12.000 de euro. Pentru oamenii de cultura au fost scoase la licitatie doua carti pentru copii , scrise de Eric Quayle, tatal ambasadorului Marii Britanii in Romania, care au fost vindute cu aproape 3.000 de euro.


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea