INVESTESTE IN COMUNICARE ELECTORALA

Alege Acasa.ro pentru succesul campaniei tale electorale! Pentru o oferta personalizata contacteaza-ne la office@acasa.ro sau la 0374.112.675.

Social

Tinerii intelectuali, cei mai favorabili emigrarii

Nivelul de educatie a conationalilor care aleg sa munceasca in strainatate este in continua crestere, mai ales dupa aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, arata un studiu prezentat ieri de Asociatia Nationala a Birourilor de Consiliere pentru Cetateni (ANBCC). Astfel, un procentaj de 40% din cei care pleaca la munca in strainatate sunt persoane tinere, necasatorite si cu un nivel de educatie ridicat. Multi dintre acestia sunt studenti sau muncesc in Romania, avand salarii peste medie. In opinia reprezentantului ANBCC, Dorian Filote, aceasta este o schimbare semnificativa fata de perioada 1989-2005. Inainte plecau la munca in strainatate romanii cu un grad de educatie scazut, de varsta mai inaintata, cu un venit mic in tara si care doreau sa-si asigure un trai mai bun cu banii castigati in strainatate. Chiar daca Italia si Spania au ramas tarile favorite, pe locul trei se situeaza acum Marea Britanie, unde doresc sa plece 18% din romanii migranti. Peste 40% din tinerii intre 23 si 30 de ani prefera Marea Britanie, in timp ce in Italia si Spania se duc romanii cu varste apropiate de 50 de ani si cu calificari inferioare. In ceea ce priveste regiunile din care pleaca cei mai multi romani, studiul arata ca din majoritatea moldovenilor se indreapta catre Italia, un procentaj de 18,5%, din Muntenia pleaca in Spania. Transilvanenii prefera Marea Britanie. Studiul „Cu bine, din Europa!" despre migratia fortei de munca romanesti in UE a fost realizat in perioada martie-aprilie 2007 de catre ANBCC. Esantionul folosit a fost de 715 persoane.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea