Social

#studenti #someri #slujba

Tinerii cu salariu mic prefera sa nu munceasca

Tinerii bucuresteni sunt de parere ca cel mai important lucru in pentru gasirea unei slujbe este experienta si ca scoala nu este corelata cu nevoile din piata muncii , arata un studiu realizat de Fundatia Societatea Civila pentru Reforma Morala (SCRM).

Tinerii si-au pierdut increderea in scoala, dupa intrarea pe piata muncii. 76% dintre ei nu au incredere in utilitatea scolii, in timp ce mai mult de jumatate cred ca experienta este cel mai important factor. Doar 34% cred ca studiile superioare sunt o necesitate pentru obtinerea unui loc de munca bun.

53% dintre tineri declara ca nu ar accepta un loc de munca pentru care sunt supracalificati si subplatiti. Nivelul somajului este mai mare in randul tinerilor, deoarere multi dintre ei cred ca statul este responsabil pentru incadrarea lor in piata muncii, arata studiul citat de Evenimentul Zilei. 31% dintre ei cred ca statul e responsabil "in foarte mare masura", iar 44% "in mare masura".

In viziunea tinerilor chestionati, cele mai importante atuuri pentru gasirea unui loc de munca mai bun sunt cunoasterea limbilor straine, pregatirea profesionala si competentele in utilizarea calculatorului.

Pentru cei mai multi (45%) salariul e cel mai important criteriul in alegerea unui loc de munca, in timp ce 33% prefera siguranta acestuia

Studiul a fost realizat pe un esantion de 1.124 de tineri bucuresteni, cu varste intre 18 si 25 de ani. Tinerii au fost chestionati in perioada 14 iunie-13 iulie 2009 si studiul are o marja de eroare de +/-3%.

 

Citeste si

Tinerii sunt considerati principalii someri ai crizei

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea