Social

#familie #fals #credit #buletin

Timisoreanul cu 13 identitati a furat un milion de lei de la banci

Un timisorean poate fi numit “James Bond al Romaniei”, dupa ce si-a facut, in trei ani, 12 buletine false. Insa romanul nu le-a folosit pentru a salva lumea, ci pentru a se imbogati. In acest demers el a fost ajutat de o functionara de la Serviciul de Evidenta a Populatiei Timisoara.

Barbatul se numeste Milorad Ciric, are 63 de ani si locuieste in Cenei, judetul Timis. Folosind cele 12 identitati false, el a reusit sa obtina credite in valoare de peste 250.000 de euro, de la diverse banci si firme. Potrivit Adevarul, el nu a fost singur in aceasta actiune, ci a fost ajutat de sotia si fiica sa, care aveau, la randul lor, zece buletine false.

James Bond de Romania” si-a facut prima carte de identitate falsa in 2006, dupa ce fiica lui Milorad, Olivera Cirici (35 de ani), i-a facut legatura cu Viorica Grigore, care lucra la serviciul de eliberare buletine. In cei trei ani, barbatul si-a facut 12 buletine false, sotia lui patru iar fiica sase. Pentru toate acestea familia Cirici a platit o spaga totala de peste 20.000 de euro.

“Am platit intre 1.000 si 1.500 de euro pentru fiecare buletin fals. Femeia imi spunea la ce ora sa ma prezint la Buletine ca sa imi faca fotografii. Identitatile false si CNP-urile le facea ea, pe mine ma chema sa ridic doar actul de identitate”, a declarat pensionarul, citat de Adevarul. 

Credite de 250.000 de euro cu buletine false

Cu ajutorul actelor false familia Cirici a reusit sa obtina fara probleme peste 50 de credite in valoare de 250.000 de euro, adica aproximativ un milion de lei, de la noua banci din Timisoara. Anchetatorii spun ca nici un functionar nu a facut vreo sesizare in privinta falsurilor pentru ca printre complici s-au aflat inclusiv ofiteri de credite. Acestia au primit mita intre 1.000 si 2.000 de euro.

Din ancheta a rezultat faptul ca Viorica Grigore a confectionat in ultimii patru ani 24 de carti de identitate , folosind nume fictive si coduri numerice personale (CNP) care sa nu fie atribuite unor persoane reale. Pentru a face buletinele, femeia folosea calculatoarele colegilor, carora le spargea parolele.

In urma anchetei s-a hotarat ca Milorad Ciric si sotia lui sa fie cercetati in stare de libertate, in timp ce fiica lor si functionara de la Evidenta Populatiei au fost inchise, fiind considerate pericole sociale.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea