Social

#plata #emisii #victor ponta #timbrul de mediu

Timbrul de mediu se va plati o singura data, in functie de emisiile de CO2

Proprietarii de automobile vor plati timbrul de mediu o singura data, in functie de nivelul de emisii de dioxid de carbon al masinii, a anuntat astazi premierul Victor Ponta, inainte de inceperea sedintei de Guvern.

Seful Executivului a mai spus ca Rovana Plumb, ministrul Mediului, va prezenta in cazul reuniunii formula de calcul pentru timbrul de mediu.

"Sper ca din prezentare, si mai ales din prezentarea publica, sa inteleaga toata lumea ca taxa se plateste o singura data si se plateste pe criteriul emisiilor de dioxid de carbon, ca acele cazuri erau aberante, in care avea omul o masina de 10-15 ani, care valoreaza 500 de euro (pentru care - n.r.) nu mai poate sa plateasca 5.000 de euro taxa, ca era un caz absolut aberant si prin aplicarea acelui coeficient de depreciere la masinile acelea vechi care nu mai valoreaza mare lucru si sunt deja in Romania", a spus Ponta.

La data de 4 ianuarie, premierul anunta ca taxa de prima inmatriculare auto va fi inlocuita cu timbrul de mediu, care va functiona pe principiul "Poluatorul plateste". Astfel, masinile noi nepoluante vor plati o taxa mai mica, in timp ce vehiculele vechi, cu grad mare de poluare, vor achita o suma mai mare.

Sursa foto: observatordebacau.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea