Social

#interzicere tigari cu mentol #etichete tigari #arome tigari #tigari

Tigarile cu arome, interzise! Noi etichete de avertisment pe pachete

Senatorii dezbat astazi proiectul de lege privind etichetarea pachetelor de tigari. De asemenea, se doreste interzicerea tigarilor cu mentol si a celor slim. Acestea urmeaza sa dispara de pe piata in anul 2020.

"Va fi interzisa punerea pe piata a tigarilor si a tutunului rulat care au o aroma caracteristica (adica un miros sau gust diferite de cel al tutunului, cum ar fi aromele de fructe, condimente, ierburi, alcool, dulciuri sau vanilie). Produsele cu aroma caracteristica al caror volum al vanzarilor la nivelul intregii UE reprezinta 3% sau mai mult intr-o anumita categorie de produse vor fi interzise din 20 mai 2020. De asemenea, va fi interzisa punerea pe piata a tuturor produselor din tutun care contin aditivi speciali, precum vitamine, cafeina, taurina si creeaza astfel impresia ca un produs din tutun are un efect benefic asupra sanatatii sau ca prezinta riscuri mai mici pentru aceasta, dar si a celor care contin arome in capsule, filtru sau in alte caracteristici tehnice", se arata in comunicatul Guvernului, potrivit digi24.ro.

Potrivit noului proiect de lege tigarile vor avea noi avertismente pe etichete, dupa cum urmeaza:

  • un avertisment general ("Fumatul ucide", pe 50% din suprafata laterala),
  • un mesaj de informare ("Fumul de tutun contine peste 70 de substante care cauzeaza cancer", pe 50% din suprafata laterala),
  • avertismente de sanatate combinate, formate din text, poza si un numar de telefon la care fumatorii pot apela pentru a obtine informatii privind renuntarea la fumat.

Mai mult, noul proiect de lege va stabili si noi conditii privind ingredientele utilizate in fabricarea produselor din tutun.

Sursa foto: ziarulfaclia.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea