Social

#tigari #fumat #fumatul interzis # directiva UE #tigari aromate

Tigarile cu arome au fost interzise

Directiva Uniunii Europene prin care se interzice comercializarea tigarilor cu arome a fost adoptata, luni, de senatori, cu 76 de voturi "pentru".

Noua directiva impune, de asemenea, standardizarea ambalajelor de tigari si introducerea avertismentelor vizuale asupra nocivitatii fumatului pe ambele fete ale pachetului de tigari.

Scopul acestei directive esta acela de a imbunatati functionarea pietei interne de tutun si vizeaza
cresterea gradului de protectie a sanatatii publice pentru cetatenii Uniunii Europene si descurajarea acestui viciu, in special in randul tinerilor.

Propunerea Uniunii Europene vizeaza totodata apropierea actelor de lege si a actelor administrative ale statelor membre privind ingredientele si emisiile din tutun, ambalarea si etichetarea, interdictia introducerii pe piata a tutunului pentru uz oral, vanzarile transfrontaliere la distanta, dar si obligatia de notificare pentru noile categorii de produse din tutun.

Membrii Comisiei au aprobat si un amendament prin care au aratat ca este necesar sa se analizeze, la nivel european, posibilitatea acordarii de masuri compensatorii partilor afectate de aceasta directiva.


Sursa foto:www.mediafax.ro
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea