Social

#tichete de vacanta #tichete de masa #tichete cadou

Tichetele de vacanta ar putea fi reintroduse in 2013

Tichetele de vacanta ar putea fi reintroduse incepand cu 2013, iar companiile si institutiile de stat obligate sa le acorde, in cuantum de 3.600 de lei pe angajat.

Masura este sustinuta de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului si face parte dintr-un proiect de lege aflat in analiza comisiei parlamentare din Camera Deputatilor.

Proiectul de lege prevede exinderea acordarii tichetelor. Astfel, daca legea va fi aprobata de Parlament si ulterior promulgata de presedintele Romaniei, tichetele de vacanta vor fi reintroduse si vor putea fi acordate atat de institutiile publice centrale si locale, regiile autonome, societatile si companiile nationale care incadreaza personal prin incheierea unui contract individual de munca, cat si de firmele care angajeaza functionari publici.

Initial, tichetele de vacanta au fost introduse in anul 2009, prin ordonanta de urgenta, pentru salariatii din sectorul public si privat, decizia de acordare fiind luata in functie de bugetul pe care fiecare angajator il avea la dispozitie. In 2010, in contextul crizei economice, legea bugetului a interzis institutiilor publice sa acorde angajatilor tichete de masa, cadou si de vacanta.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea