Social

#delectare gunoi #tichete valorice

Tichete valorice pentru romanii care selecteaza gunoiul

Romanii care vor selecta gunoiul vor primi tichete valorice, este propunerea facuta de Tuhut Radu Marcel, deputat PSD, care doreste acordarea de recompense persoanelor care respecta colectarea selectiva a deseurilor.

Parlamentarii PSD sunt de parere ca mediul inconjurator trebuie proteja, iar colectarea selectiva trebuie sa devina o obisnuinta.

„Tichetul verde reprezinta biletul de valoare pe care operatorii economici care colecteaza deseuri il acorda detinatorului de deseuri – persoane fizice sau juridice – atunci cand acesta colecteaza separat si preda la punctele de colectare ale operatorilor mentionati deseuri reciclabile. Astfel, cheltuielile cu selectarea, sortarea si transportul din partea firmelor de salubritate se vor reduce pe termen mediu si lung, daca oamenii vor fi motivati sa se implice.

#Propunerea legislativa prevede ca deseurile reciclabile pentru care se pot acorda tichete verzi sunt: hartie si carton, sticla, metal, materiale plastice, lemn, deseuri de echipamente electrice si electronice, deseuri de baterii si acumulatori, deseuri provenind din autoturisme.”, a precizat deputatul PSD.

Ce se va putea cumpara cu tichetele

Tichetele verzi vor putea fi utilizate pentru achizitionarea de diverse bunuri si servicii, in functie de contractele incheiate intre unitatile emitente si unitatile afiliate. Orice persoana fizica sau firma va primi la schimb tichete pentru reciclabilele aduse, iar cu ele pot fi achizitionate bunuri si servicii care aduc valoare adaugata protectiei mediului.

„Practic, prin aceasta lege, operatorii economici vor fi incurajati sa acorde tichete verzi, intrucat in acest mod isi reduc cheltuielile cu colectarea, selectarea si transportul, iar oamenii si firmele vor fi incurajati sa selecteze in mod corect si sa transporte ei deseurile catre operatori, in schimbul tichetelor verzi (care pot echivala cu taxe lunare mai reduse sau chiar zero, in functie de cantitatea de deseuri transportata la punctele de lucru ale operatorilor si de contravaloarea acesteia in tichete).

Romania are nevoie de o astfel de lege pentru a progresa catre un mediu mai sanatos, in care deseurile sa nu mai reprezinte o problema (in special costurile enorme generate de gestionarea acestora), iar viitorul sa fie caracterizat printr-o eficientizare a proceselor pe care le realizam astazi.”, a mai mentionat deputatul PSD.

Sursa foto: food-retail.agrointel.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea