Social

#proces #masina #politie

Ti-au ridicat masina? Primul proces castigat impotriva Politiei

Politia Romana a pierdut primul proces intentat de un proprietar a carui masina a fost ridicata abuziv.

Magistratii Au ">au aratat ca lipsa locurilor de parcare din Capitala este un factor important pentru contestarea ridicarii autoturismelor.

Masina, detinuta de o firma de avocatura, SCA Piperea & Asociatii, a fost ridicata in sectorul 6. In urma procesului s-a stabilit ca Politia Romana a actionat ilegal si va plati despagubiri pentru emiterea dispozitiei de ridicare a autoturismului.

Avocatul gheorghe piperea a explicat ca masina era parcata regulamentar, dar judecatorul a motivat decizia si prin faptul ca "nu poti sa aplici o astfel de masura care este dublata de ridicarea masinii decat daca ai unde sa parchezi masina respectiva", potrivit Realitatea.net.

Decizia curtii creeaza astfel un precedent pentru alti bucuresteni care vor sa atace in instanta legalitatea ridicarii masinilor in lipsa locurilor de parcare din capitala.

Piperea a mai explicat ca ridicarea autoturismelor incalca dreptul de proprietate, provocand astfel o problema "de constitutionalitate ".

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea