Social

#the independent #medici romani #spitalul marie curie #chirurgie pediatrica marie curie

The Independent: Medicii romani refuza sa trateze nou-nascutii pentru ca nu li se da spaga

Ziarul britanic The Independent a publicat recent un articol care trage un semnal de alarma cu privire la sistemul medical din Romania.

Articolul, intitulat "Scandal intr-un spital din Romania: Medicii refuza sa trateze nou-nascutii pentru ca nu li se da spaga", face referire la faptul ca niciun nou-nascut nu a fost tratat in Centrul de Chirurgie Cardiaca Pediatrica de la Spitalul "Marie Curie" din Bucuresti, in conditiile in care sectia a fost dotata cu aparatura moderna in urma cu un an si jumatate. Motivul: medicii nu ii trateaza pe micuti daca nu primesc spaga.

"Consideram ca acest articol urmareste denigrarea corpului profesional medical din Romania, motiv pentru care vom trimite un drept la replica ziarului The Independent. Lipsa personalului medical trebuia sa fie luata in seama atunci cand s-a construit aceasta sectie", a declarat prof. dr. Vasile Astarastoae, presedintele CMR.

"Spitalele au ajuns sa fie muzee, in care nu mai are cine sa lucreze. Degeaba construim sectii moderne, cu aparatura de ultima generatie, daca nu avem pe cine angaja in ele", a adaugat acesta.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea