Social

#interzicere avort #texas #avort #lege

Texas interzice avorturile dupa sase saptamani de sarcina!

Statul Texas, SUA, a dat o lege prin care interzice avorturile dupa saptamana a sasea de sarcina. Cererea de respingere a legii a fost respinsa de Curtea Suprema, judecatorii votand cu cinci voturi pentru si patru impotriva.

 

Este o lovitura majora data drepturilor femeilor si drepturilor la avort.

Astfel, multe femei vor apela la avorturi ilegale, mai ales ca, potrivit organizatiilor de planificare familiala, peste 85% dintre avorturi sunt facute dupa saptamana a sasea de sarcina.

Texas nu este primul stat american care interzice avorturile in acest stadiu. Alte 12 state au votat legi care interzic avorturile dupa saptamana a 6-a de sarcina, cand bataile inimii fatului devin perceptibile. Asta desi, in acest stadiu, multe femei abia afla ca sunt insarcinate.

Mai mult, cetatenii sunt incurajati sa depuna plangere impotriva organizatiilor sau persoanelor care le ajuta pe femei sa avorteze. Mai mult, cei care fac acest lucru pot primi cel putin 10.000 de dolari de la stat, in caz de condamnare a organizatiei sau persoanei impotriva careia au depus plangere. 

Sursa foto:  pexels.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea