Social

#rodica stanoiu #cnsas #securitate #colaborare #sanda

Testul grafologic arata ca Rodica Stanoiu a colaborat cu Securitatea

Rodica Stanoiu este "Sanda". Acesta este rezultatul expertizei grafologice realizata la cererea Consiliului National pentru Studierea Arhivelor Securitatii (CNSAS) pentru a determina daca fostul ministru al Justitiei, este cea care a scris notele informative pentru Securitate, sub numele conspirativ "Sanda".

Conform Cotidianul, CNSAS a supus expertizei mai multe documente scrise de Rodica Stanoiu: o parte din dosarul de la Directia de Pasapoarte din perioada 1963-1987, un document in 2004 pe cand era ministru al justitiei, declaratiile de avere si de interese si declaratia de necolaborare cu Securitatea, care au fost comparate cu notele informative aflate la dosar.

Expertii grafologi au constatat ca scrisul din respectivele documente si cel de pe notele informative sunt "suta la suta" identice. In expertiza au fost prinse apoi si trei documente scrise de Rodica Stanoiu la Institutul de Cercetari Juridice (ICJ) in perioada 1982-1984. Din aceasta a rezultat faptul ca “este acelasi scris in notele informative si documentele de la ICJ, chiar daca prezinta unele "elemente diferite intre inscrisuri"".

Testul grafologic in cazul Rodicai Stanoiu a venit dupa ce Consiliul National pentru Studierea Arhivelor Securitatii a dat verdict de politie politica in cazul fostului ministru. CNSAS a decis sa efectueze o astfel de expertiza grafologica intrucat instanta nu acceptase sa supuna expertizei judiciare decat inscrisurile de la ICJ si notele informative.

Conform CNSAS, Rodica Stanoiu, fost ministru al Justitiei in cabinetul Nastase, ar fi dat note informative , sub numele conspirative "Sanda" si "Georgeta", incepand cu anul 1983 pana in anul 1987.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea