Social

Teodor Baconschi, conferentiar la Paris

Luni, 31 martie , dl Teodor Baconschi , ambasadorul Romaniei in Republica Franceza, a sustinut la Maison des Sciences de l'Homme (Paris Nord) o conferinta despre "Geopolitica lumii ortodoxe in era post-sovietica".

Au participat studenti si doctoranzi de la mai multe universitati din capitala Frantei precum si reprezentanti ai unor entitati academice (Sciences Po , Institut Catholique, Institutul de Geopolitica etc), interesati sa cunoasca potentialul Bisericilor ortodoxe dupa incheierea Razboiului rece.

Expunerea a pledat pentru o mai buna cunoastere a crestinismului rasaritean ca posibil aport la o constructie europeana fara fisuri confesionale. Conferentiarul a recapitulat modalitatile in care traditia intelectuala a Bizantului a contribuit la evolutia culturala a intregii Europe.

El a pledat totodata pentru o buna asimilare a Ortodoxiei in arhitectura Uniunii Europene, insistind asupra ipostazei "latine" a crestinismului romanesc. In cadrul dezbaterii directe care a urmat conferintei, publicul a revenit cu numeroase intrebari punctuale, manifestindu-si astfel interesul fata de subiectul abordat cu acesta ocazie de catre diplomatul roman.
 


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea