Social

#tensiuni #granita #republica moldova #ucraina #palanca

Tensiuni la granita moldo-ucraineana

Ministerul de Externe al Republicii Moldova l-a convocat ieri pe Mihailo Harisin,  insarcinatul cu afaceri al Ambasadei Ucrainei la Chisinau, in urma relatarilor aparute in presa locala despre faptul ca granicerii ucraineni au scos bornele de frontiera din apropierea localitatii Palanca , anunta realitatea.net.

Potrivit unui comunicat al MAE de la Chisinau, lui Mihailo Harisin i s-au solicitat explicatii in legatura cu actiunile unilaterale ale autoritatilor ucrainene privind demontarea, luni seara, a semnelor de frontiera de stat moldo-ucraineana nr.0608 si nr.0609 din partea ucraineana, aflate in preajma satului Palanca.

"O astfel de abordare nu este de natura sa contribuie la continuarea dialogului pragmatic si constructiv pe problematica demarcarii frontierei de stat moldo-ucrainene, stabilit intre parti pe parcursul anului curent", se arata in acelasi comunicat.

Ministerul Afacerii Externe si Integrarii Europene al Republicii Moldova a reiterat disponibilitatea de a solutiona toate problemele legate de demarcarea frontierei moldo-ucrainene doar pe calea negocierilor, in cadrul legal existent.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea