Social

#razboi ucraina #tensiuni crimeea #razboi rusia ucraina

Tensiuni din ce in ce mai mari in Crimeea. Incepe razboiul

Situatia din regiunea Crimeea este din ce in ce mai tensionanta. Rusii au inceput sa puna stapanire usor-usor pe aceasta zona si au amplasat in puncte strategice forte armate. Arseni Iateniuk, premierul interimar ucrainean, a cerut Rusiei sa isi retraga trupele de pe teritoriul Ucrainei si a specificat ca aceste actiuni ale Moscovei sunt "o declaratie de razboi", iar urmarile ar putea fi un "dezastru".

Duminica trecuta, trupele ruse au inconjurat trei unitati militare ucrainene din regiunea prorusa Crimeea, iar Ucraina a decis, din cauza acestor presiuni, sa inchida spatiul aerian pentru aeronavele militare.

Desi gesturile rusilor arata clar ca nu au intentii pasnice, presedintele rus, Vladimir Putin, s-a aratat deschis catre dialog, in urma unei conversatii cu cancelarul german Angela Merkel.

Statele Unite au cerut si ele Rusiei incetarea presiunii. Seful diplomatiei americane a declarat ca "va reafirma sprijinul puternic al Statelor Unite pentru suveranitatea, independenta si integritatea teritoriala a Ucrainei".

Sursa foto: dcnews.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea