Social

#record 2015 #temperaturi 2015 #cel mai cald an din istorie

Temperaturi-record in 2015!

Anul ce se apropie de sfarsit este cel mai cald din istoria moderna, au anuntat expertii agentiei americane National Oceanic and Atmospheric Administration (NOAA).

Luna trecuta a fost declarata cea mai calda luna noiembrie incepand din 1880, de cand se fac inregistrari de temperatura. De asemenea, este a saptea luna consecutiva care bate un record de temperatura, precizeaza NOAA in raportul sau lunar asupra climei.

“Acum suntem aproape siguri ca 2015 va fi cel mai cald an din istorie”, a declarat Jake Crouch, climatolog in cadrul NOAA, potrivit Agerpres.

in perioada ianuarie-noiembrie, temperatura medie de la suprafata apelor si a oceanelor a depasit cu 0,87 grade Celsius media secolului al XX-lea, ajungand cea mai mare inregistrata vreodata din 1880 si depasind recordul anterior stabilit in anul 2014.

Doar in luna noiembrie, temperatura medie globala a depasit in mod semnificativ, cu 0,97 grade Celsius, media secolului al XX-lea, se mai arata in raportul NOOA.

Sursa foto: onlineindus.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea