Social

#temperaturi geroase #atentionari meteo #ger romania #cod galben de vreme rea #anm #viscol #ger naprasnic

Temperaturi geroase in Romania. ANM anunta minime de -20 de grade

 

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) anunta ca saptamana aceasta va fi cea mai friguroasa saptamana din aceasta iarna. Temperaturile vor continua sa scada, ajungand la minime de -20 de grade Celsius. In plus, pentru urmatoarele ore a emis doua atentionari de tip cod galben de vreme rea. Iata cum va fi vremea in urmatoarele zile potrivit ANM.

COD GALBEN de viscol

In intervalul 5 februarie, ora 10:00 – 6 februarie, ora 20:00 este in vigoare o atentionare de tip cod galben de viscol care va afecta in special Carpatii Meridionali si Orientali.

„In Carpatii Meridionali si Orientali, local si temporar va mai ninge, iar vantul va avea intensificari cu viteze, in general, de 60...70 km/h, iar la altitudini de peste 1700 m, rafalele vor depasi 80…90 km/h. Vor fi perioade cu transport de zapada, viscol si vizibilitate redusa.”, avertizeaza ANM.

COD GALBEN de vant puternic

In intervalul 5 februarie, ora 10:00 – 6 februarie, ora 20:00 este in vigoare o atentionare de tip cod galben de intensificari ale vantului, perioade cu transport de zapada in jumatatea de sud a Moldovei, jumatatea de est a Munteniei si Dobrogea.

„In jumatatea de sud a Moldovei, jumatatea de est a Munteniei si Dobrogea vor fi intensificari temporare ale vantului, cu rafale, in general, de 50...70 km/h, astfel ca vor fi perioade cu transport de zapada si vizibilitate redusa.”, avertizeaza ANM.

Ger naprasnic in urmatoarele zile

In intervalul 5 - 10 februarie, un val de frig se va abate asupra Romaniei, aducand temperaturi de pana la -20 de grade Ceslius.

„In intervalul mentionat vremea va fi rece in toate regiunile, cu temperaturi maxime preponderent negative. Va fi ger noaptea si dimineata in regiunile intracarpatice, dar pe arii mai restranse si in restul teritoriului. Temperaturile minime vor fi cuprinse in marea lor majoritate intre -14 si -4 grade, izolat mai scazute pana spre -20...-18 grade.

Vantul va avea intensificari in Moldova, Dobrogea si estul Munteniei, amplificand senzatia de frig.”, anunta ANM.

Cum va fi vremea in Bucuresti

In intervalul 5 februarie, ora 10:00 – 10 februarie, ora 8:00, vremea va fi rece, cu temperaturi maxime de 0...2 grade si minime in general de -8...-5 grade. Vantul va sufla moderat, cu intensificari temporare in prima jumatate a intervalul ce vor amplifica senzatia de frig. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea