Social

#aplicatii telefon #betiv #smartphone #beat #telefon

Telefonul iti poate spune cand esti beat si trebuie sa te culci

 

Cercetatorii au descoperit ca telefoanele inteligente pot detecta cand oamenii sunt beti pe baza modului in care merg. Senzorii multipli din interiorul telefoanelor inteligente, folositi pentru a detecta acceleratia si miscarile pe verticala, inainte si inapoi si dintr-o directie in alta, dezvaluie modificari semnificative ale modului in care oamenii merg cand au baut alcool, comparativ cu atunci cand nu au consumat bauturi alcoolice.

In 90% din cazuri, cercetatorii au reusit sa foloseasca aceste masuratori pentru a identifica modificarile mersului - modul in care cineva merge.

Pentru studiu, cercetatorii au testat 22 de adulti cu varste cuprinse intre 21 si 43 de ani. Voluntarii au venit la un laborator si au baut intr-o ora suficient cat sa isi poata creste concentratia de alcool in aerul respirat la 0,2%.

Participantilor li s-a asezat apoi un smartphone in partea inferioara a spatelui, fixat cu o curea si li s-a cerut sa faca cate 10 pasi inainte si inapoi.

Desi majoritatea oamenilor nu isi pastreaza smartphone-urile lipite de corp cu o curea, cercetatorii au spus ca experimentul a fost un „studiu care dovedeste concept” si ca acesta „ofera o baza pentru cercetarile viitoare privind utilizarea smartphone-urilor pentru a detecta de la distanta deficientele legate de alcool”.

„In 5 ani, as vrea sa-mi imaginez o lume in care daca oamenii ies cu prietenii si beau pana la un nivel de risc. Apoi primesc o alerta pe telefon la primul semn de afectare a starii fizice, asa incat sa nu mai mea alcool si sa se protejeze de evenimente cu risc ridicat, cum ar fi conducerea autoturismelor sau intalniri sexuale neprotejate”, a spus dr. Brian Suffoletto, cercetator principal la Scoala de Medicina a Universitatii din Pittsburgh.

Cercetarea a fost publicata in Journal of Studies on Alcohol and Drugs. In viitor, cercetatorii spun ca se vor baza pe date si vor identifica metode mai bune pentru a sprijini indivizii atunci cand sunt bauti.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea