Social

Telefon gratuit pentru spectatorii de la EURO 2008

EU Consumer Football Helpline 00 800 67 89 10 11 este numarul gratuit care poate fi apelat din orice tara membra UE de catre spectatorii de la EURO 2008 . Consumatorii pot semnala probleme cu care se confrunta sau pot cere lamuriri cu privire la achizitionarea de bunuri si servicii.

Linia telefonica este pusa la dispozitia microbistilor de catre Comisia Europeana, fiind valabila in toate limbile oficiale ale UE. Prin adoptarea acestei masuri se doreste informarea consumatorilor cu privire la drepturile lor, la cumpararea si schimbarea biletelor de meci, la cumpararea biletelor de avion, a asigurarilor de sanatate , achitarea mesei si cazarii, tarifele de roaming si cumparaturile facute in timpul campionatului.

In plus, microbistii trebuie sa stie ca exista Centre Europene ale Consumatorilor in fiecare stat membru, care ii ajuta sa isi ceara drepturile atunci cand se intorc acasa, in cazul in care au intampinat probleme in timpul EURO 2008. La evenimentul sportiv organizat in Austria si Elvetia sunt asteptati 5 milioane de fani in cele 8 orase gazda. Romanii care vor sa vada din tribune meciurile au contractat pana acum servicii de cazare in Germania, Austria si Elvetia.

Pentru aceasta din urma tara, numarul consumatorilor este cel standard national +32 2 299 96 96, apeluri cu tarif normal. Agentia Nationala pentru Protectia Consumatorilor si Asociatia Pentru Protectia Consumatorului din Romania ii sfatuiesc pe microbistii romani sa memoreze numarul de Helpline, pentru a putea preintampina sau rezolva eventualele probleme. Mai multe informatii sunt disponibile pe www.anpc.ro, www. apc -romania.ro sau www.ecc.net.info.


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea